Sondaj: PNL peste PSD în cursa pentru europarlamentare

Sondaj: PNL peste PSD în cursa pentru europarlamentare
| Foto: foto mediafax.ro

Un nou sondaj dat recent publicităţii relevă în intenţia de vot a românilor la alegerile europarlamentare: PNL trece în faţa PSD în topul preferinţelor alegătorilor. 

Conform unui sondaj realizat la sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie, prezentat în şedinţa BEX a PNL de joi, liberalii figurează pe primul loc în intentia de vot la alegerile europarlamentare. Conform datelor prezentate de preşedintele formaţiunii politice Ludovic Orban, PNL este cotat la 27,9%, depăşind PSD care este la 24,6%, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Sondajul mai areată că Alianţa 2020 USR-PLUS a strâns un procent de 16%, ALDE - 11,8%, iar Pro România - 6,7%. De asemenea, un procent de 78% dintre români consideră că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar 16,5% se declară mulţumiţi. 

Ludovic Orban le-a spus liberalilor că favorabilitatea PNL a crescut datorită bătăliei pentru bugetul de stat, alocaţiile pentru copii şi viralizarea acţiunilor partidului. În schimb, favorabilitatea PSD a scăzut cu patru procente, iar cea a ALDE cu 2,5 procente, potrivit surselor citate. Numărul celor care au declarat că vor merge la vot a crescut cu 7%, conform cifrelor prezentate de Orban.

Totodată, jurnalistul Rareş Bogdan, căruia PNL i-a propus să deschidă lista la europarlamentare, are o încredere suprapusă peste votanţii din blocul Opoziţiei şi are potenţial de atragere voturilor din bazinul USR-PLUS. Klaus Iohannis este cotat la 40% în intenţia de vot la alegerile prezidenţiale, Gabriela Firea la 21%, Călin Popescu Tăriceanu la 18%, iar Dacian Cioloş la 9%.

Partidul Naţional Liberal votează, joi, lista finală cu candidaţii pentru alegerile europarlamentare. La cele două foruri ale partidului va participa şi realizatorul TV Rareş Bogdan, înscris recent în partid şi vehiculat ca fiind primul de listă.

 

Comenteaza