Sondaj Sociopol: PSD rămâne lider detașat / O nouă scădere pentru PNL

Sondaj Sociopol: PSD rămâne lider detașat / O nouă scădere pentru PNL
| Foto: adevarul.ro

Sondajul realizat de Sociopol între zilele 20-27 iunie 2022 arată că PSD ar putea câştiga alegerile parlamentare din 2024.

Așadar, Guvernul Ciucă înregistrează 58% popularitate, având un avans de 14% în comparaţie cu luna mai.

În comparaţie cu sondajul CURS din mai 2022, PSD a suferit o pierdere de doar 2 procente, ajungând de la 35% la 33%. Dar principalul său partener de coaliţie este în pierdere, arată sondajul Sociopol.

PNL, care avea 23% în mai 2022, a revenit la popularitatea pe care o avea în aprilie - 19%. Rămâne de văzut la următorul sondaj câtă popularitate vor avea liberalii după demisia lui Florin Cîţu de la şefia Senatului.

Al treilea partid parlamentar aflat la guvernare, UDMR a crescut de la 5 la 6%.

Măsurile economice nepopulare ale guvernului Ciucă precum creşterea accizelor la alcool şi tutun, creşterea TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr şi impozitarea de 40% din câştigurile obţinute la jocurile de noroc ar putea periclita şansele coaliţiei PSD-PNL-UDMR la victorie în alegerile parlamentare din 2024.

USR, în urma despărţirii de PLUS şi plecării lui Dacian Cioloş şi al grupului său de parlamentari, a obţinut un singur procent în plus - de la 9% (mai 2022) la 10% (iunie 2022).

REPER, noul partid creat de Dacian Cioloş, are 3%, în vreme ce partidul Forţa Dreptei condus de Ludovic Orban, rămâne în continuare la 1%. Parlamentarii din cele două partide şi-ar putea pierde mandatele obţinute la alegerile din 2020, având sub pragul necesar (5%) pentru a intra în parlament.

AUR a avut cea mai mare creştere în această perioadă - de la 10% (mai 2022) la 15% (iunie 2022), fiind în continuare pe locul 3 în preferinţele alegătorilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza