Sorin Grindeanu, la Paris: Aderarea României la OCDE ne va aduce respectabilitate

Sorin Grindeanu, la Paris: Aderarea României la OCDE ne va aduce respectabilitate
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară este un pas important pentru a atinge obiectivul de a deveni membri în OCDE, ceea ce va aduce ţării noastre "respectabilitate".

"Aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară este un pas important pentru a atinge obiectivul de a deveni membri în OCDE. Am avut o discuţie şi cu secretarul general al OCDE - suntem pe drumul cel bun. Putem să ne atingem acest obiectiv extrem de important pentru ţara noastră. Am dat exemplu ăsta şi aseară şi am să fac o comparaţie - dacă aderarea la NATO ne-a adus nouă, României, securitate, aderarea la UE ne-a adus prosperitate şi creştere economică, aderarea la OCDE, care reprezintă o ţintă pe care o putem atinge, ne va aduce respectabilitate", a declarat premierul Grindeanu.

El a mai spus că aderarea la OCDE reprezintă priorităţile politicii externe a României.

"Suntem cu dosarul şi cu tot ceea ce avem de făcut foarte, foarte aproape de linis de finish, ceea ce reprezintă o victorie şi va reprezenta o victorie pentru ţara noastră", a mai spus premierul român.

Premierul Sorin Grindeanu a participat, miercuri, la Paris, la ceremonia dedicată aderării României şi Argentinei la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), eveniment la care au mai luat parte secretarul general al OCDE, José Ángel Gurría, şi directorul general al NEA, William D. Magwood.

România are două direcţii în politica externă - întărirea proiectului european şi întărirea parteneriatului strategic cu SUA - extrem de importante şi care sunt complementare

"Pentru România, există două direcţii strategice pentru politica externă. Pe de o parte, întărirea proiectului european, România fiind ţară membră a UE. Pe de altă parte, întărirea parteneriatului strategic cu SUA. Sunt cei doi piloni de politică externă ai ţării noastre, pe care trebuie să-i consolidăm şi aceasta e direcţia corectă. Toate contactele, toate vizitele sunt mai mult decât binevenite, tocmai pentru a consolida aceste două direcţii extrem de importante şi care sunt complementare, nu se exclud una pe alta", a declarat premierul Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu se află într-o vizită în Franţa, unde a avut o întrevedere cu omologul său francez, Édouard Philippe.

Preşedintele Klaus Iohannis se află în Statele Unite ale Americii, unde va avea vineri o întâlnire oficială cu preşedintele SUA, Donald Trump.

 

Comenteaza