Șoșoacă vrea anexarea teritoriilor românești din Ucraina. Lucru posibil doar printr-o declarație de război

Șoșoacă vrea anexarea teritoriilor românești din Ucraina. Lucru posibil doar printr-o declarație de război

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege în Parlament care prevede anexarea mai multor teritorii românești din Ucraina. Aceasta se consideră o apărătoare activă a păcii și cere conducerii României să înceteze acordarea oricărui tip de ajutor militar Ucrainei.

Șoșoacă, proiect de lege pentru anexarea teritoriilor românești din Ucraina.Fosta senatoare AUR continuă propaganda anti-ucraineană, de acestă dată, la nivel legislativ. Diana Iovanovici Șoșoacă, președintele formațiunii S.O.S. a depus un proiect de lege prin care cere „denunțarea Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat prin Legea nr. 129/1997.

Prin denunțarea Tratatului, Șoșoacă cere ca România să anexeze teritoriile aflate cândva în componența României interbelice, proces ce ar putea fi posibil doar printr-o declarație de război din partea României, deși aceasta susține că recuperarea teritoriilor româneşti din Ucraina sunt o premiză a păcii, nu a războiului. 

Ca o dovadă suplimentară a implicării pentru pace, senatoarea transmite într-un comunicat de presă că a cerut conducerii României să înceteze acordarea oricărui tip de ajutor militar cu armament, cu echipament militar sau prin oferirea teritoriului național pentru tranzitarea unor încărcături care ar fi utilizate în scopuri militare sau acordarea permisiunii de survolare a spațiului aerian român de către orice alt stat sau organizație din care facem sau nu parte, care ar implica România într-un război care nu îi aparține.

Șoșoacă și-a argumentat inițiativa legislativă spunând că: „Prin acest demers dorim să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte.

Argumentul că prin semnarea acestui tratat se realiza integrarea țării noastre în NATO este fals, întrucât polonezii au aderat la NATO înaintea noastră, în 1999, fara sa semneze vreun document de recunoaștere a Pactului Ribbentrop Molotov. Din păcate, frații noștri români din Ucraina nu au dreptul să învețe în limba maternă, existând riscul pierderii identității culturale.”  

Inițiativa legislativă a Dianei Șoșoacă se înscrie în liniile oficiale ale discursului Moscovei care a încercat, după declanșarea războiului, să convingă opinia internațională că și alte state vecine Ucrainei și-ar dori începerea unui conflict cu aceasta pentru recuperarea teritoriilor care au fost, în trecut, în componența lor.

Comenteaza