Sporul de complexitate a muncii: 15% la salariu, pentru unii funcționari publici din Parlament și ministere

Sporul de complexitate a muncii: 15% la salariu, pentru unii funcționari publici din Parlament și ministere
Potrivit unui amendament la legea salarizării adoptat, marți, de Comisia de muncă a Camerei Deputaților, unii funcţionari publici din ministere şi Parlament vor beneficia de un spor, la salariul de bază, de 15%.

"Pentru personalul de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, serviciile Parlamentului, Consiliului Legislativ şi Administraţiei Prezidenţiale, se acordă o majorare de 10% a salariului de bază. Stabilirea personalului de specialitate implicat în procesul legislativ se face prin decizie a ordonatorului principal de credite. Majorare nu se acordă personalului asimilat din punct de vedere al salarizării cu aceste categorii de personal", potrivit unui amendament adoptat de Comisia de muncă la proiectul legii salarizării bugetare.

Deputaţii au acordat şi un "spor pentru complexitatea muncii" de 15% pentru unii funcţionarii din Parlament şi ministere.

"Funcţionarii publici din cadrul aparatului MFP, Ministerul Mediului, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi din instituţiile aflate în subordonarea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, funcţionarii publici din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi funcţionarii din servicile Parlamentului, cu excepţia celor prevăzuţi la punctul 1, beneficiază de un spor pentru complexitatea muncii de până la 15% din salariul de bază", potrivit unui alt amendament adoptat de Comisia de muncă.

 

Comenteaza