Starea de alertă, aprobată de Parlament. Va putea fi instituită, însă, cel mai devreme luni

Starea de alertă, aprobată de Parlament. Va putea fi instituită, însă, cel mai devreme luni

Parlamentul a respins propunerea PNL prin care starea de alertă intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficialâ

Camera Deputaţilor a adoptat azi, decizional, proiectul de lege pentru instituirea stării de alertă pe teritoriul României. Au existat 267 de voturi „pentru”.
 
Chiar dacă a trecut de Parlament, s-ar putea să ai un weekend fără restricţii. Deputaţii au respins propunerea PNL ca starea de alertă să intre în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, astfel că aceasta ar putea fi instituită  cel mai devreme luni, după două zile în care parlamentarii vor putea ataca la CCR proiectul, şi încă trei zile după publicarea în Monitorul Oficial.
 
Ne putem aştepta ca Guvernul să găsească o soluţie legală să îţi impună respectarea unor restricţii şi în weekend, dar acest lucru se va decide în şedinţa Executivului de mâine.
 
După instituirea stării de alertă, vei putea merge, însă, la cumpărături în spaţii comerciale mai mici de 15.000 mp. Mall-uri precum Afi Cotroceni sau Băneasa Shopping mall rămân închise, având o suprafaţă mult mai mare.

Comenteaza