Strategia Campaniei Naționale de Împăduriri, prezentată la Cluj. Buget de peste 1 miliard de euro

Strategia Campaniei Naționale de Împăduriri, prezentată la Cluj. Buget de peste 1 miliard de euro
| Foto: Facebook.com/PrefecturaCluj

Întâlnirea de lucru pentru prezentarea „Campaniei Naționale de Împăduriri 2022-2026” s-a desfășurat, marți, la sediul Prefecturii Cluj.

Fülöp Lóránd Árpád, Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a prezentat componenta C2 de investiții din PNRR „Păduri și protecția biodiversității” cu un buget total de 1,173 miliarde de euro și care are scopul de a crește suprafața împădurită a țării.

La întâlnire au mai participat, printre alții, subprefectul Clujului, Tasnádi István-Szilárd, alături de reprezentanți ai Romsilva - Regia Națională a Pădurilor, ai Direcției Silvice a județului, ai Gărzii Forestiere județene, ai Agenției pentru Protecția Mediului Cluj, ai Consiliului Județean și ai unităților administrativ teritoriale.

Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora, iar detalii referitoare la schemele de finanțare și la planul strategiei, pot fi consultate AICI.

Pentru depunerea de proiecte trebuie să accesați link-ul: https://impaduriripnrr.mmap.ro/#/login

Potrivit participanților, îmbunătățirea fondului forestier național și a perdelelor forestiere sunt de o foarte mare importanță întrucât acestea sunt cele mai reziliente în lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice.

Comenteaza