Strategia învățământului preuniversitar din Cluj, încropită fără consultări. "Directorii de şcoli nu au aflat de ea"

Strategia învățământului preuniversitar din Cluj, încropită fără consultări.
Strategia municipiului Cluj-Napoca privind învăţământul preuniversitar, care a fost amânat la ultima şedinţă a Consiliului Local, a fost realizată fără consultări cu cei direct afectaţi, acuză consilierul local Gheorghe Vuşcan. El spune că mulţi directori de şcoală au aflat doar de la el despre strategia respectivă.

 

"Nu au fost consultaţi directorii de şcoală, nici sindicatele din învăţământul preuniversitar, consilierii locali şi nici cei care beneficiază de forţa de muncă pe care o pregăteşte învăţământul preuniversitar. Ei (comisia pentru învăţământul preuniversitar-n.red.) s-au adunat să bifeze formal o problemă", a spus Vuşcan.

Consilierul spune că s-a întâlnit cu directori de şcoală, cu elevi, cu reprezentanţii sindicatului din învăţământul preuniversitar, dar şi cu conducerea Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor, fără ca aceştia să fi aflat înainte despre strategia Primăriei.

Proiectul privind strategia, întocmit de Primărie, a fost amânat la începutul acestei luni de către consilierii locai, în cea mai recentă şedinţă a deliberativului.

 

Vuşcan acuză că multe dintre liceele clujene "învaţă câte cinci meserii, numai popă nu pregătesc", şi că în acest mod absolvenţii nu pot ajunge bine pregătiţi într-o profesie.

Comenteaza