Strategie pentru un candidat unic al OPOZIŢIEI la alegerile prezidenţiale. Anunţul făcut de un lider PNL la Cluj

Strategie pentru un candidat unic al OPOZIŢIEI la alegerile prezidenţiale. Anunţul făcut de un lider PNL la Cluj

Vicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros, a declarat că susţine o coaliţie a partidelor din Opoziţie, anti-PSD, după alegerile pentru Parlamentul European şi un proiect comun al acestora pentru prezidenţiale.

Adrian Oros a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că, în funcţie de rezultatul obţinut de fiecare formaţiune după europarlamentare, se va putea realiza o astfel de coaliţie, iar până atunci se va colabora instituţional.

„O iniţiativă de colaborare a opoziţiei, o coaliţie a formaţiunilor care se revendică de dreapta şi anti-PSD – PMP, USR şi viitorul partid al lui Dacian Cioloş după înfiinţarea la Tribunal, ar fi bună după alegerile pentru Parlamentul European. În funcţie de rezultatul obţinut de fiecare formaţiune la europarlamentare, putem face o astfel de coaliţie, iar până atunci putem colabora instituţional şi vom discuta despre un proiect comun pentru prezidenţiale. Noi, PNL, îl avem drept candidat pe Klaus Iohannis, nici USR, nici PMP nu s-au pronunţat din acest punct de vedere. Cu siguranţă, după europarlamentare conlucrarea dintre noi va avea consistenţă”, a spus Oros, citat de mediafax.ro. 

Potrivit acestuia, până la alegerile europarlamentare de anul viitor partidele parlamentare din Opoziţie vor depune moţiuni simple, moţiuni de cenzură şi iniţiative legislative comune.

Comenteaza