Subprefect nou la Cluj

Subprefect nou la Cluj

Clujul are un nou subprefect, după ce Guvernul l-a demis din funcţie pe Gyorke Zoltan. Este vorba de Ioan-Alin Danci, care a ocupat funcția de șef al Biroului Administrare Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Cluj.

Noul subprefect, originar din Maramureș, este de profesie jurist. "Hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Cluj de către Danci Ioan-Alin", se arată în comunicatul de presă privind proiectele de acte normative sau de care Guvernul a luat act în şedinţa Guvernului României din 27 februarie 2019.

"Succes Alin Danci! Noul subprefect al județului Cluj, un tânăr muncitor şi bine pregătit. Echilibrul, corectitudinea şi bunul simţ să-i călăuzească activitatea. Guvernul României a adoptat, în ședința de astăzi (miercuri), o serie de hotărâri referitoare la eliberări și numiri de prefecți și subprefecți. Astfel, a fost aprobată o hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Cluj de către Danci Ioan-Alin", a precizat deputatul Horia Nasra, prședintele PSD Cluj.

Gyorke Zoltan merge în instanţă

Gyorke Zoltan a fost demis din funcția de subprefect al județului pentru a doua oară în carieră. Decizia a fost luată de guvernul Dăncilă. Acesta merge în instanță pentru a-și recâștiga postul din Prefectura Cluj.
Gyorke Zoltan a declarat, la solicitarea ZIUA de CLUJ, că a fost luat prin surprindere de decizia guvernului, întrucât nu a primit nicio explicație, însă este convins că propunerea de schimbare a plecat de la Cluj.

Fostul subprefect a refuzat, însă, să ofere detalii pe marginea acestui subiect. "Nu mă așteptam, deși au existat zvonuri. De regulă, propunerile pentru revocarea sau pentru numirea unor prefecți și subprefecți vin din teritoriu. Nu are importanță cine a cerut revocarea mea".

Gyorke Zoltán a mai fost schimbat o dată în 2008, dar a fost repus în funcţie în 2015, prin decizia definitivă a instanței de judecată. El declară că vrea să se adreseze din nou instanței, dacă duvernul nu va abroga hotărârea luată. "În câteva rânduri am transmis mesaje publice prin care atenționam că subsemnatul a fost numit în funcția de subprefect în urma obligării guvernului de către instanța de judecată. Inițial voi solicita guvernului abrogarea acestei hotărâri eronate, iar în cazul unui refuz mă voi adresa instanței", a declarat Zoltan Gyorke.

 

Comenteaza