Suedia a preluat președinția UE! Rareș Bogdan: „Fără România în Schengen vorbim degeaba despre unitate în cadrul eurosistemului!”

Suedia a preluat președinția UE! Rareș Bogdan: „Fără România în Schengen vorbim degeaba despre unitate în cadrul eurosistemului!”

Suedia a preluat de la 1 ianuarie preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la Republică Cehă şi va avea astfel timp de şase luni, la Bruxelles, un rol-cheie de lider şi de mediere.

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a comentat acest lucru, precizând că prioritățile Suediei sună bine la prima vedere, mai ales că în mandatul lor România ar putea fi primită până la urmă în spațiul Schengen.

În primul rând, România! Suedia a preluat șefia Consiliului UE, prioritățile sale sună bine, mai rămâne să nu fie doar intenții, deoarece românii au suportat destulă umilință prin refuzul nejustificat al Austriei de a respecta normele europene și a accepta prezența noastră în Schengen cu drepturi depline.

Marțea viitoare, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, Suedia își va prezenta programul - securitate, unitate, prosperitate, energie verde, stat de drept. Fără România în Schenghen vorbim degeaba despre unitate în cadrul eurosistemului! Fără respectarea regulilor de către Austria, vorbim degeaba de stat de drept! Fără unitate și stat de drept discutăm degeaba despre prosperitate și tranziție la economia verde, ca să nu mai vorbim de securitate.

Războiul e lângă noi, românii își asumă un risc enorm, iar NATO trebuie întărit. Foarte probabil, mâine, la Bruxelles, Jens Stoltenberg, Ursula von der Leyen și Charles Michel vor semna o Declarație comună privind cooperarea NATO-UE, document extrem de important în contextul regional - în februarie e un an de la invadarea Ucrainei, iar unitatea e mai importantă decât oricând”, a transmis eurodeputatul clujean.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza