„Super anul” electoral 2024. Autoritățile clujene au început pregătirile

„Super anul” electoral 2024. Autoritățile clujene au început pregătirile
| Foto: facebook.com/PrefecturaCluj

Anul 2024 este crucial pentru România din punct de vedere politic. Este pentru prima dată când vor fi organizate toate cele 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare, dar și cele pentru desemnarea președintelui țării.

Joi dimineață, la inițiativa prefectului Clujului, Irina Munteanu, s-a desfășurat prima ședință tehnică în format restrâns în contextul anului electoral 2024.

Oana Tuluc, director în cadrul Direcției Județene Cluj a Autorității Electorale Permanente, alături de reprezentanți ai compartimentelor de Servicii Publice Deconcentrate și a celui Juridic, din cadrul Instituției Prefectului – județul Cluj, au analizat stadiul pregătirilor pentru cele 5 serii de alegeri.

Principalele dificultăți existente, în raport cu evenimentele electorale din 2020, prin spectrul modificărilor apărute atât în ceea ce privește legislația în vigoare, cât și a contextului dificultăților logistice, au fost subiectele abordate în cadrul primei întâlniri de acest tip.

În perioada următoare, pentru bunul mers al activităților electorale, care reprezintă fundamentul democrației și a statului de drept, reprezentanți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean și ai Grupării Mobile de Jandarmi vor conlucra alături de compartimentele de specialitate din cadrul Instituției Prefectului și cu doamna director Tuluc din cadrul filialei Nord-Vest a AEP, sub conducerea doamnei Irina Munteanu, cu scopul de a depăși cât mai ușor posibilele dificultăți apărute”, au transmis reprezentanții Prefecturii Cluj.

Primele alegeri din 2024 sunt cele europarlamentare, care vor avea loc în data de 9 iunie.

Comenteaza