News alert Exclusiv Surpriză în cel mai recent sondaj! Avem cifrele: PSD o ia la vale, PNL urcă, USR-PLUS stagnează

Cel mai recent sondaj de opinie, obținut de ZIUA de Cluj, confirmă avansul luat de PNL în fața PSD la europarlamentare, dar și faptul că alianța USR+PLUS stagnează în intenția de vot a românilor.

Sondajul consultat de ZIUA de Cluj a fost realizat în perioada 8-14 aprilie pe populația adultă, neinstituționalizată, folosind metoda CATI. Eșantionul național (multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor) a curpins 1.225 de persoane. Eroarea tolerată a sondajului este de 3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

PNL conduce plutonul partidelor care vor depăşit pragul electoral, cu 29% dintre opţiunile celor vor vota în 26 mai. La 2 procente sub liberali se găseşte PSD (27%), în timp ce distanţa faţă de următoarea forţă politică, USR+PLUS, este semnificativă (15%). ALDE ar obţine 11%, ProRomânia, 7%, iar UDMR, 5%. Niciunalt partid nu trece pragul electoral, potrivit sondajului obţinut de ZIUA de Cluj.

Un alt aspect interesant sondat a fost consumul media. 69% dintre cei chestionaţi au declarat că se uită zilnic la ştiri la TV. 37% citesc zilnic ştiri pe telefon sau tabletă, acelaşi procent precizând că citesc în fiecare zi ştiri pe calculator sau laptop. 9% au susţinut că citesc în fiecare zi ştiri în ziarele tipărite.

Comenteaza