Surpriză în Parlament! UDMR anunță că nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, trâmbițată de PSD

Surpriză în Parlament! UDMR anunță că nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, trâmbițată de PSD
| Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formaţiunea sa nu va semna o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Ludovic Orban pentru că nu este oportună în acest moment.

„Noi nu vom semna o moţiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun că în acest moment discutăm despre o... doar teoretic, că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii (...).

Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional, o instituţie constituţională, un instrument politic în mâna Opoziţiei", a precizat liderul UDMR la RFI, potrivit Agerpres.

PSD, încrezător în moțiune

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat convins marţi seara că Guvernul Orban va fi demis prin moţiune de cenzură, susţinând că şi USR va vota un astfel de document.

"Oricum cade la moţiune. (...) Chiar dacă mă înţeleg eu sau nu mă înţeleg cu Victor Ponta, poate Victor Ponta să nu voteze această moţiune, că dacă nu o votează înseamnă că blatul de la Bucureşti există. Cine din forţele politice acum îşi permite să nu voteze moţiunea de cenzură? Eu sunt ferm convins că şi USR o va vota", a spus Ciolacu la TVR1, arătând că pentru moţiunea de cenzură există 202 voturi din partea PSD.

El a menţionat că a avut discuţii cu Victor Ponta în ceea ce priveşte depunerea moţiunii de cenzură.

Ciolacu a afirmat că dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, va fi făcută o propunere de premier.

"Vom merge cu o propunere de prim-ministru după ce vom discuta şi cu celelalte forţe politice care vor vota moţiunea şi cu un proiect economic pentru o perioadă limitată de timp", a spus el.

Liderul social-democrat a acuzat lipsa de credibilitate a Executivului şi "haosul" în comunicare, adăugând că PSD pregăteşte o "carte neagră" a guvernării Orban.

Comenteaza