Surpriză pe lista PSD Cluj pentru Camera Deputaților: „M-a convins proiectul lui Vasile Dâncu”

Surpriză pe lista PSD Cluj pentru Camera Deputaților: „M-a convins proiectul lui Vasile Dâncu”
| Foto: desprecancer.ro

Patriciu Achimaș-Cadariu este alegerea PSD Cluj pentru a deschide lista de candidaţi pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, Achimaș-Cadariu a explicat cum a fost convins de conducerea PSD Cluj să candideze la alegerile parlamentare.

„În primul rând, m-a convins proiectul pe care mi l-a prezentat domnul Vasile Dâncu, cel legat de un program de sănătate făcut de specialiști profesioniști pentru pacienții români. Apoi a contat respectul pe care PSD îl arată în acest moment clujenilor, punând pe primele două locuri oameni care reprezintă Universități importante din Cluj”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ reputatul medic clujean.

Patriciu Achimaș-Cadariu a afirmat că proiectele pe care le va continua și cu care va merge în Parlament sunt Programul Național de Oncologie și Programul Național de Sănătate a femeii și copilului.

„Mesajul nostru pentru clujeni este că formăm o echipă de profesioniști, că ne adunăm toate cunoștințele pe care le-am dobândit, având o experiență bogată și le vom pune în ajutorul oamenilor. În mod evident, pentru asta facem asemenea proiecte. Trebuie într-un final să avem o coerență în programele noastre de sănătate”, a mai precizat fostul ministru.

Strategia PSD de la Bucureşti, cu medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel pe listele pentru Camera Deputaților și Senat, s-a repetat și la Cluj. Decizia de a-l pune cap de listă la Camera Deputaților pe doctorul clujean a fost luată, formal, în ședința PSD Cluj de astăzi.

În acest moment, Achimaș-Cadariu lucrează ca medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Oncologică la Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Locul 1 la Senat pe listele PSD Cluj va fi ocupat de Vasile Dâncu.

Comenteaza