SURSE: CExN al PSD, convocat săptămâna viitoare

SURSE: CExN al PSD, convocat săptămâna viitoare
Conducerea PSD a convocat, luni, de la ora 14.00, şedinţa Comitetului Executiv Naţional, potrivit unor surse social-democrate, pentru a lua o decizie după ce Doina Pană a demisionat din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor.

"Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost convocată luni, 8 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul central al partidului", au precizat surse social-democrate.

Convocarea şedinţei Comietului Executiv a fost anunţată, iniţial, de preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

"Îi mulţumesc doamnei ministru Doina Pană pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României! #RadarulPădurilor, Codul #silvic, diminuarea defirişărilor ilegale, toate acestea şi multe altele nu ar fi fost posibile fără implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va fi convocat zilele următoare", a scris miercuri, pe Facebook, Liviu Dragnea.

Doina Pană a demisionat miercuri din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, invocând motive de sănătate, se arată într-un comunicat oficial al ministerului.

Demisia Doinei Pană a generat în interiorul PSD o dezbatere despre comasarea ministerelor Mediului şi Apelor, dar şi despre oportunitatea unei restructurări mai ample a Executivului cu această ocazie.

Printre ministerele care ar putea fi comasate se regăsesc, pe lângă Apele cu Mediul, Energia cu Economia, Turismul şi Tineretul şi Sportul, Românii de pretutindeni cu Afacerile Externe, precum şi Educaţia şi Cercetarea.

În prezent, Guvernul are în componenţă, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul, Marcel Ciolacu, fără portofoliu, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi - Mariu Nica şi Victor Negrescu, la Fonduri Europene şi la Afaceri Europene.

 

Comenteaza