Tăriceanu: ALDE va susține Guvernul PNL

Tăriceanu: ALDE va susține Guvernul PNL

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu PNL, astfel că formaţiunea politică va decide în forurile statutare susţinerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

„A doua întâlnire oficială pe care am avut-o în formaţie completă ne-a pemis să finalizam discuţiile pe documentul pe care l-am prezentat la întâlnirea precedentă, cu cele 12 cerinţe pe care noi le-am formulat. Am căzut de acord asupra tuturor, fie că este vorba de formula Guvernului monocolor, fie că este vorba de zonă economică unde am convenit asupra necesităţii unor investiţii. Am discutat şi astăzi am finalizat. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezenţa în faţă Biroului Permanent Executiv al ALDE unde vom susţine ca Biroul să dea vot în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern. Aceasta este propunerea pe care o facem”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urma negocierilor purtate cu PNL.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, reia, marţi şi miercuri, întâlnirile cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru constituirea unei majorităţi parlamentare necesare învestirii noului guvern, scrie Mediafax.

Comenteaza