Tăriceanu, după protestul de la Curtea de Apel Cluj: "Anumiţi magistraţi foarte vocali au o agendă politică"

Tăriceanu, după protestul de la Curtea de Apel Cluj: "Anumiţi magistraţi foarte vocali au o agendă politică"

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, la Cluj-Napoca, despre protestele declanşate de magistraţi, că „se observă în mod clar că sunt anumiţi magistraţi foarte vocali care au o agendă politică”.

„Se observă în mod clar că sunt anumiţi magistraţi foarte vocali care au, de fapt, o agendă politică. Sesizez din partea unora, puţini, din fericire, ideea că legile ar trebui să fie făcute, practic, tot de magistraţi. Nu. Există un principiu clar şi sănătos al separării puterilor în stat. Parlamentul este cel care legiferează şi nu unii dintre cei care fac parte din rândul magistraţilor despre care văd că ar vrea ei să legifereze şi funcţionarea magistraturii şi alte lucruri şi legi care vizează domeniul justiţiei, ceea ce este inedit”, a afirmat liderul ALDE, citat de Mediafax.ro. 

Potrivit acestuia, este probabil că în România, după Revoluţie, din cauza „acestor tulburări care au avut loc”, mulţi încă nu îşi văd rostul în societate. Tăriceanu a adăugat că sunt câteva aspecte în OUG care îi nemulţumesc pe magistraţi, cum ar fi faptul că au fost procurori delegaţi în funcţii foarte înalte, de conducere.

„Dacă judecătorilor li se cere să treacă printr-un interviu şi examene, pentru procurtori nu e valabil? Există nevoia unui statut special? Nu sunt şi ei magistraţi? Au fost învăţaţi aşa? Sigur, foarte rău. (...) Întâlnim atâtea cazuri care probabil nu aveau pregătirea necesară, dar aveau mult drag în a-şi menţine posturile şi le foloseau ca instrumente docile în justiţia prin binomul SRI-DNA. Dacă sunt alte chestiuni, sigur controversate, pot discuta cu ministrul Justiţiei şi o să vedem dacă există o soluţie”, a mai spus liderul ALDE.

Judecătorii din Tribunalul Cluj au anunţat, vineri, că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, în urma ordonanţei care modifică legile justiţiei şi că se va declanşa procedura de revocare a membrilor CSM.

Comenteaza