Tăriceanu refuză să stea alături de Iohannis, la parada de 1 decembrie

Tăriceanu refuză să stea alături de Iohannis, la parada de 1 decembrie
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, că din informaţiile pe care le are Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională, spre deosebire de anul trecut când preşedinţia nu a transmis invitaţii către aceştia pe motiv că au probleme penale.

Întrebat dacă a primit invitaţia la parada de 1 decembrie, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu va onora invitaţia, susţinând că nu are motive să stea alături de cel pe care îl cataloghează "patronul statului paralel".

"Nu aş vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administraţia Prezidenţială, noi am comunicat o listă cu invitaţi. Invitaţiile le adresează, oficial, Administraţia Prezidenţială. Eu sper că vom avea o paradă de Ziua Naţională aşa cum trebuie să fie un eveniment cu totul şi cu totul deosebit. Din câte am înţeles eu, vor fi invitaţii pentru Camera Deputaţilor, în speţă - domnul preşedinte Liviu Dragnea, pentru domnul preşedinte Tăriceanu la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere", a spus Mihai Fifor.

„Nu Ministerul Apărării se ocupă cu aceste invitaţii", a completat Fifor.

Tăriceanu spune că nu va onora invitaţia la parada de 1 Decembrie: Iohannis, patronul statului paralel

Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că nu va onora invitaţia privind participarea la parada de Ziua Naţională a României, susţinând că nu are motive să stea alături de cel pe care îl cataloghează "patronul statului paralel".

'Nu am primit nicio invitaţie şi dacă o primesc nu îi voi da curs. Românii vor în primul rând să vadă parada militară. Românii nu vin la paradă să îl vadă pe preşedinte sau preşedinţii Camerelor Parlamentului", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Acesta spune că un alt motiv este tocmai prezenţa şefului statului la eveniment.

"Având în vedere declaraţiile făcute de preşedinte, acel domn care funcţionează la Cotroceni, care mă vizează direct, nu am de ce să merg să stau alături de domnia sa. Aş cauţiona postura în care se află de patron al statului paralel, pe care că nu îl vede şi ori nu îl cunoaşte. Sunt două variante: ori nu îşi dă seama şi e grav, ori nu recunoaşte şi e foarte grav. Ce se întâmplă cu statul paralel este încălcarea în picioare a ordinii constituţionale",a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a anunţat luni că are informaţii potrivit cărora Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională, spre deosebire de anul trecut când preşedinţia nu a transmis invitaţii către aceştia pe motiv că au probleme penale.

În 2016, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor în Justiţie pe care le au cei trei.

 

Comenteaza