Tăriceanu: Schimbările la Legile Justiţiei generează un război întâlnit în regimurile dictatoriale

Tăriceanu: Schimbările la Legile Justiţiei generează un război întâlnit în regimurile dictatoriale
Preşedintele ALDE susţine că reacţiile pe marginea subiectului Legilor Justiției sunt caracteristice "republicii procurorilor".

„Pe noi ne interesează modificarea legilor Justiţiei pentru a accelera demantelarea „statului paralel", pentru ca grozăviile puse în operă de indivizii care au format „statul paralel" să nu se mai repete şi pentru ca toţi cei care participă la înfăptuirea actului de Justiţie să răspundă atunci când comit abuzuri", transmite Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

Tăriceanu precizează că propunerile coaliţiei parlamentare pentru modificarea legilor Justiţiei generează „un tip de război întâlnit de regulă în regimurile dictatoriale, gen „republica procurorilor"

"Constatăm cu regret că indivizii, care compun şi se luptă pentru supravieţuirea „statului paralel" sub pretextul luptei anticorupţie, deţin pârghii importante ale unor instituţii de forţă şi ale media şi se află la comanda unei adevărate armate de mercenari bine instruiţi şi plătiţi cu mijloace financiare obţinute ca urmare a unor fapte de corupţie şi felurite ilegalităţi", susţine preşedintele Senatului.

Al doilea om în stat acuză că toate aceste lucruri se petrec sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis, „care urmăreşte două obiective personale: obţinerea unui nou mandat la Cotroceni şi trecerea în uitare şi prescrierea ilegalităţilor comise în perioada când deţinea funcţia de primar al Sibiului. Cum după trei ani la Cotroceni realizările sale sunt undeva spre zero, singura sa şansă la un nou mandat este perpetuarea dependenţei Justiţiei faţă de „statul său paralel", cu alte cuvinte, conducerea României cu cătuşe, dosare fabricate şi alegeri măsluite prin metode sofisticate".

Mai mult, liderul ALDE spune că intervenţiile preşedintelui ÎCCJ, Cristina Tarcea, şi ale procurorului-general Augustin Lazăr pe tema modificărilor Justiţiei sunt „neavenite".

"Întreb totuşi retoric: ce fel de oameni de Drept sunt cei menţionaţi, dacă ei s-au transformat în partizanii Noii Securităţi marca Coldea-Maior, ai „statului paralel" şi ai uzurpării puterii politice legitimate la alegeri? Sunt ei oameni ai Dreptului, când militează în continuare explicit sau implicit pentru dosare fabricate de echipele mixte Coldea-Kovesi în care au fost cooptaţi şi unii judecători? Sau când acţionează complice la compromiterea unor politicieni nedoriţi prin scurgeri de informaţii de la DNA către presă şi la falsificarea unor probe? Mai pot avea ei calitatea de magistraţi, când încurajează direct sau indirect activitatea grupurilor de lucru clandestine, o adevărată mafie, la care participau politicieni, procurori, înalţi responsabili ai SRI, judecători şi mercenari din aşa-zisa presă?", precizează Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai declarat că va apela la toate mijloacele constituţionale pentru ca ţara să redevină stat de drept, inclusiv prin adoptarea în această sesiune parlamentară a proiectelor legilor Justiţiei.

„Parlamentul, nu membrii „statului paralel" care au uzurpat puterea politică în multe momente, a fost ales democratic de cetăţeni ca să-şi exercite atributul constituţional de legiferare. Repet o promisiune pe care am mai făcut-o şi în trecut, când am luptat aproape de unul singur cu abuzurile „puterii oculte": atât eu, ca preşedinte al Senatului, cât şi ALDE vom face uz de toate mijloacele constituţionale pentru ca România să redevină un stat de drept, inclusiv prin adoptarea în această sesiune parlamentară a proiectelor legilor Justiţiei", a conchis preşedintele Senatului.

 

Comenteaza