Telenovelă useristă: Adela Dehenes și-a anunțat plecarea din partid / Șefa USR Cluj o contrazice: „Nu am primit nicio demisie. Ea urma să fie exclusă”

Telenovelă useristă: Adela Dehenes și-a anunțat plecarea din partid / Șefa USR Cluj o contrazice: „Nu am primit nicio demisie. Ea urma să fie exclusă”
| Foto: Alegerile interne din USR/martie 2024

Consilierul județean USR Cluj, Adela Dehenes, a anunțat, miercuri, că părăsește partidul și că va candida, la alegerile locale din iunie, pe listele PNL Cluj. Șefa USR Cluj spune că, defapt, Dehenes are o decizie de excludere din partid.

Consilierul județean a precizat că nu mai rezonează cu ce se întâmpla, în ultima perioadă, în USR: „Am decis să-mi formalizez ieșirea din USR în mod legal prin candidatura din partea PNL la alegerile locale din 9 iunie. Am luat această decizie pentru a-mi duce mandatul până la bun sfârșit. Voi candida pe locul 20 pe lista liberalilor la CJ Cluj”, a afirmat Adela Dehenes.

Potrivit Oanei Murariu, președinta USR Cluj, decizia de excludere a Adelei Dehens a venit în urma nerespectării statutului USR și a deciziilor Biroului Județean.

Poziția noastră este următoarea: colega noastră are o decizie de excludere din USR, de zilele trecute, de la Comisia Națională de Arbitraj. Biroul Județean Cluj, în unanimitate, i-a făcut mai multe sesizări disciplinare doamnei Adela Dehenes pentru nerespectarea statutului USR și a deciziilor Biroului Județean.

Înainte de asta, noi am avut alegeri interne, pe care oricine le poate comenta și spune ce vrea. La noi vin sute de oameni să voteze. Nu știu dacă la vreun alt partid se mai întâmplă așa ceva. Doamna Dehenes a ieșit pe locul 20 în cadrul acestor alegeri interne. Deci noi n-am primit până la această oră niciun mesaj sau anunț că ea își va da demisia.

Motivul excluderii este legat de încălcarea în repetate rânduri a deciziilor Biroului Județean. Avem decizii în modalitatea de comunicare, cum abordăm comunicarea. Consilierii județeni nu sunt pe persoană fizică. Doamna Dehenes acționa uniltareal, nu ca un membru de partid. Asta s-a întâmplat de foarte multe ori”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, șefa USR Cluj.

Oana Murariu a mai spus că, cel mai probabil, în urma acestor evenimente din ultima perioadă, „doamna Dehenes a luat decizia să-și caute norocul în altă parte”.

Comenteaza