Teodor Meleşcanu, propus ministru de Externe

Teodor Meleşcanu, propus ministru de Externe
Premierul Victor Ponta a anunţat că Teodor Meleşcanu a fost propus pentru a prelua conducerea ministerului Afacerilor Externe.

"Ministrul de Externe şi-a depus demisia pentru a nu afecta funcţionarea legală a MAE. Am discutat cu Corlăţean, am acceptat demisia. Am trimis propunerea ca Teodor Meleşcanu să fie ministru interimar", a afirmat Ponta.

Într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria, şeful Guvernului a arătat că primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost organizat ireproşabil pe teritoriul României, iar problemele sesizate în secţiile de vot din străinătate, unde unii cetăţeni români nu au putut vota, au fost generate din cauza "programului şi a procedurilor care durează extrem de mult", dar a asigurat că măsurile dispuse de Biroul Electoral Central şi de Ministerul Afacerilor Externe de reducere a timpului aferent procedurilor administrative şi creştere a capacităţii logistice din secţiile de vot din străinătate vor fi sprijinite financiar de către Guvern, în baza unei hotărâri care urmează să fie aprobată marţi, pentru ca aceste probleme să fie evitate în turul II.

Dacă propunerea de numire la conducerea MAE va fi acceptată de preşedinte, Meleşcanu va organiza "conform dispoziţiilor legale şi ale BEC" al doilea tur al alegerilor în străinătate, a arătat premierul, scrie Mediafax.

În urmă cu câteva ore, Titus Corlăţean anunţase că l-a informat pe premierul Victor Ponta despre decizia de a-şi demisiona din funcţia de ministru al MAE, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea.

"Ca ministru, am obligaţia să asigur, împreună cu echipa MAE, respectarea legalităţii, dar şi prezervarea imaginii şi prestigiului instituţiei MAE. În consecinţă, l-am informat cu puţină vreme în urmă pe primul-ministru şi vă informez şi pe dumneavostră că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe", a declarat el.

 

Comenteaza