Advertorial Theodor Paleologu câștigă detașat dezbaterea electorală finală (P.E)

Theodor Paleologu câștigă detașat dezbaterea electorală finală (P.E)

Ieri a avut loc dezbaterea electorală finală între candidații la funcția de Președinte al României, găzduită de Europa FM și moderată de către Moise Guran.

La dezbaterea electorală au fost prezenți Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, primii, de fapt care au avut o dezbatere în campania prezidențială și Dan Barna. Actualul președinte, Klaus Iohannis și fostul prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, vinovații situației din România actuală nu s-au prezentat la dezbatere.

Theodor Paleologu, candidatul PMP la funcția de Președinte al României a excelat în a oferi răspunsuri concrete despre proiectele sale de lungă durată pentru îmbunătățirea situației naționale atât pe plan intern, cât și extern. Și-a reconfirmat identitatea politică de liberal clasic, conservator moderat și creștin democrat. Experiența sa diplomatică l-a diferențiat de contracandidații prezenți la dezbatere. De asemenea, eforturile sale de antreprenor în a crea și dezvolta Casa Paleologu, școala privată fără bani publici îl aduc și mai aproape de electoratul ce provine din sectorul privat și se luptă cu tirania birocrației și politizarea acordării de fonduri.

Întrebat cum ar lucra alături de un Guvern ostil, făcându-se referire la cazul Iohannis și Guvernul PSD, candidatul PMP, Theodor Paleologu a declarat: „un Guvern diferit nu este neapărat un Guvern ostil. Greșeala a fost să dea mereu șanse peste șanse Guvernului PSD. Iohannis nu este vinovat în mod direct, evident că nu, dar este vorba despre neputința sa. I-a lipsit curajul.”

În ceea ce privește depolitizarea educației, o temă abordată în cadrul dezbaterii de către candidați, Theodor Paleologu a propus desființarea inspectoratelor școlare în forma actuală care au devenit un flagel alături de funcțiile ocupate de  „rectorul politician”, adică eliminarea din învățământ a funcțiilor cu influență politică. De asemenea, educatorii trebuie să se concentreze pe rolul lor pedagogic, nu să fie prinși sub mormane de hârtie și obligații administrative după cum a precizat candidatul PMP, Theodor Paleologu.

Diplomatul și profesorul, Theodor Paleologu și-a dovedit calitățile pentru care a fost ales candidat de către Partidul Mișcarea Populară, iar soluțiile concrete aduse problemelor României punctate în cadrul dezbaterii îl confirmă ca un viitor Președinte capabil și implicat.

Articol electoral publicat la comanda PMP.

Comenteaza