Tişe pleacă din cauza lui Apostu, crede Dâncu: "E o competiţie între proiectele judeţului şi cele ale municipiului"

Tişe pleacă din cauza lui Apostu, crede Dâncu:
"Demisia e şi un semnal pentru Emil Boc", a mai spus analistul politic Vasile Dâncu.
Demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, din funcţiile de conducere din PDL poate fi efectul unor neînţelgeri din interiorul staff-ului partidului respectiv din Cluj, dar şi al unei competiţii între proiectele judeţului, coordonate de Tişe, şi cele ale municipalităţii, coordonate de Sorin Apostu, conform analistului politic clujean Vasile Dâncu (foto).

“Din punctul de vedere al analistului, demisia preşedintelui CJ poate fi efectul unei neînţelegeri de la nivelul staff-ului PDL din Cluj, ar putea fi vorba de o competiţie între proiectele judeţului şi cele ale municipiului. La nivel de Cluj întotdeauana au fost bătălii între Consiliul Judeţean şi Primărie, rareori a fost o concordie. În foarte multe situaţii, nu numai la Cluj, preşedintele CJ şi cei din zona de dezvoltare a judeţului ajung în conflict cu municipalitatea”, a precizat Vasile Dâncu.

Analistul politic a precizat că decizia preşedintelui CJ Cluj de a demisiona din funcţiile de conducere pe care le ocupă în PDL poate fi un efect şi al presiunii la care este supus principalul partid de guvernământ.

“Este o presiune publică, din partea mss-media, a opoziţiei, a sondajelor”, a specificat Dâncu.

Demisia preşedintelui CJ din funcţiile politice pot avea la bază şi un conflict personal, conform politologului.

“Eu cred că Tişe a vrut să dea un semnal de alarmă conducerii centrale din PD-L că nu merge comunicarea la Cluj. E un semnal pentru Emil Boc”, a punctat analistul politic clujean.
Comenteaza