Tişe vrea ajutorul lui Dăncilă: "Va scoate de sub efectul inundațiilor 1.785 de locuințe din Cluj-Napoca şi Apahida"

Tişe vrea ajutorul lui Dăncilă: "Va scoate de sub efectul inundațiilor 1.785 de locuințe din Cluj-Napoca şi Apahida"
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, îi cere premierului Viorica Dăncilă să se implice în finalizarea lucrărilor de amenajare a râului Someșul Mic.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Astăzi, în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj, am transmis o solicitare Prim-Ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă prin care am solicitat implicarea și sprijinul său în finalizarea lucrărilor de amenajare a râului Someșul Mic. Deși titularul investiției este Ministerul Mediului și schimbărilor climatice, proiectul este unul major, cu un impact extrem de important la nivelul județului Cluj. Astfel, amenajarea hidrotehnică a râului Someșul Mic va scoate de sub efectul inundațiilor 1.785 de locuințe din municipiul Cluj-Napoca și din comuna Apahida, 476 de IMM-uri, 877 de hectare de teren", a declarat Alin Tişe, care mai spune că de această investiție vor beneficia și  Centrul Agro Transilvania, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” și Stația de epurare a municipiului Cluj-Napoca.

Nerealizarea acestor lucrări pune în pericol construcțiile din imediata vecinătate a cursului râului, favorizând inundarea întregii albii majore actuale. "Așadar, îi solicit public doamnei Prim-Ministru să intervină și să sprijine acest proiect extrem de important la nivelul județului Cluj. Amintesc, totodată, că de acest proiect este strâns legată și lucrarea de extindere a pistei Aeroportului Internațional Cluj", conchide preşedintele CJ Cluj. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza