Titus Corlăţean şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru de Externe

Titus Corlăţean şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru de Externe
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi-a anunţat, luni, demisia din funcţie, într-o conferinţă de presă.

"După cum este cunoscut, MAE a informat în ultimele zile, inclusiv pe parcursul weekendului, în legătură cu măsurile adoptate pentru sprijinirea în cât mai bune condiţii a turului doi al alegerilor prezidenţiale. Instituţia MAE a făcut şi va continua să facă tot ce este necesar şi legal pentru exercitarea dreptului la vot în străinătate. Ca ministru am obligaţia să asigur respectarea legalităţii. L-am informat pe Victor Ponta că am decis să-mi depun mandatul de minstru al afacerilor externe", a declarat el.

Corlăţean a mai spus că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 23.58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat BEC în care se preciza că nu există niciun impediment legal pentru organizarea de noi secţii de votare. El a precizat că în hotărârea anterioară a BEC, act cu forţă juridică, nu există precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forţă juridică.

Săptămâna trecută, în Cluj, Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării au avut manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor, manifestaţiile având şi un caracter antiguvernamental.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a cerut, de două ori, demiterea lui Corlăţean.

 

Comenteaza