Toader, chemat în faţa premierului Dăncilă: Sunt îngrijorată şi nu mă simt confortabil

Toader, chemat în faţa premierului Dăncilă: Sunt îngrijorată şi nu mă simt confortabil
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va avea, joi, la întoarcerea din Japonia, o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, privind situaţia din DNA. Ministrul a fost chemat de urgenţă în România pentru a lua măsuri privind conducerea instituţiei.

„Cred că nu trebuie să avem o discuţie prin telefon, îl aştept pe domnul ministru Toader şi mâine vom avea o discuţie", a precizat premierul, miercuri seara.

Dăncilă a precizat că se va întâlni cu Toader înainte de şedinţa de Guvern.

„În funcţie de cele discutate, vă daţi seama că nu pot să mă antepronunţ. Domnul ministru Tudorel Toader va vorbi de argumentele pe care le-a luat în calcul. Dar îi voi solicita să aibă o declaraţie în ceea ce priveşte decizia dumnealui, după ce vom avea o discuţie în prealabil", a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă va lua o decizie mâine în ceea ce priveşte situaţia din DNA.

De asemenea, aceasta a declarat că nu s-a discutat acest subiect în şedinţa CEX. Întrebată dacă Toader ar trebui să discute despre situaţia din DNA şi în coaliţie, Dăncilă a răspuns că, în primul rând, ministrul Justiţiei ar trebui să discute cu ea.

„Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este important că cetăţenii trebuie să aibă în continuare încredere în instituţiile statului, trebuie să aibă încredere în justiţie, nu trebuie să vorbim despre întreaga justiţie, să acuzăm întreaga justiţie, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiţie. Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată şi nu mă simt confortabil, aşa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru", a adăugat Viorica Dăncilă.

Chestionată cu privire la un posibil dosar al său în acest context, Dăncilă a susţinut că orice este posibil.

„Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista şi al doilea precedent, dar eu cred că toate aceste detalii le poate da cineva care este îndreptăţit să o facă, adică ministrul Justiţiei", a declarat premierul.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seara, că nu a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei privind înregistrările apărute în ultima perioadă, în care procurorii DNA sunt acuzaţi de trucarea unor probe.

 

Comenteaza