Toader, privind Codurile penale: "În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă"

Toader, privind Codurile penale: "În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă"
| Foto: foto mediafax.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat sâmbătă seara, referitor la discuţiile pe marginea adoptării Codurilor penale, că "în lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă"

"O simplă precizare! În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!", a spus Toader într-o postare pe Facebook pe care, ulterior, a şters-o.

Ministrul Justiţiei a precizat că se referă la cerinţa generală de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Călăraşi, că guvernul trebuie să înceteze cu "această discuţie la nesfârşit" pe tema ordonanţelor de urgenţă referitoare la Codurile penale, iar Parlamentul trebuie să finalizeze procedura începută în acest sens, adăugând că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să înţeleagă că "nu mai poate continua aşa".

"În ceea ce priveşte ordonanţa, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat: vedeam, aşa, un fel de teatru cam ieftin. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau şi care urlau şi care ameninţau. (...) Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulţi colegi îmi spun că, de fapt, toată intenţia dumnealui a fost din ianuarie să ridice aceste subiecte în dezbatere şi ca să discutăm trei luni de zile nu de ce avem de făcut în România reală - nu în România imaginară - şi a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care, de fapt, nu s-au dat şi despre care nu are intenţia să le dea vreodată", a declarat Dragnea la Călăraşi. 

Comenteaza