Torționarii nu vor mai primi pensii speciale. Rareș Bogdan: „Sper să nu le atace Renate Weber la CCR”

Torționarii nu vor mai primi pensii speciale. Rareș Bogdan: „Sper să nu le atace Renate Weber la CCR”

La propunerea revoluționarului Marian Ceaușescu, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a inițiat un proiect de lege care prevede încetarea acordării pensiei speciale pentru cei care au făcut parte din aparatul represiv al regimului comunist, care au săvârşit infracţiuni contra umanităţii şi au fost condamnaţi printr-o sentinţă definitivă.

„Nu beneficiază de pensie de serviciu ori de pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute de prezenta lege, pensionarii care au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condiţiile legii.

În cazul condamnării definitive a unui pensionar militar pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, instanţele judecătoreşti au obligaţia să comunice, în scris, casei de pensii sectoriale în evidenţele căreia se află pensionarul condamnat informaţii de natură să conducă la încetarea pensiei", se arată în proiect, potrivit podul.ro.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, cameră cu rol de for decizional, cu 259 de voturi "pentru", unul "împotrivă" și o abținere.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a ținut să transmită un mesaj pe rețelele de socializare cu privire la proiectul inițiat de liberali. „Sper ca măcar astea sa nu le mai atace Avocatul Poporului, Renate Weber, la CCR”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Poza noua 07.08.2018

loading...
Comenteaza