Tot ALDE la șefia Senatului. Pleacă Tăriceanu, vine Meleșcanu?

Tot ALDE la șefia Senatului. Pleacă Tăriceanu, vine Meleșcanu?

PSD îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al Senatului pe Teodor Meleşcanu, a anunţat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

"Noi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. (...) Sunt multe opţiuni, s-a votat şi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu", a spus Dăncilă după şedinţa grupului parlamentar al PSD de la Senat.

Întrebată dacă a discutat cu Meleşcanu despre acest subiect, premierul a răspuns: "Nu puteam să fac propunerea fără a avea o discuţie".

Totodată, fostul ministru de Externe, senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a declarat, după ce PSD a decis propunerea sa în fruntea Senatului, că nimeni nu i-a cerut vreodată să plece din ALDE. De asemenea, Meleşcanu a mai spus că nu a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre această propunere a PSD.

"Am înţeles că astăzi în acest moment în cadrul grupului senatorial PSD s-a adoptat decizia de a-mi susţine candidatura", a declarat fostul ministru de Externe, luni, la Parlament.

Acesta a spus că se va baza pe voturile celor care cred că la conducerea Senatului este nevoie de "un om cu experienţă, echilibrat", pentru că în această perioadă Parlamentul va avea un rol cheie de jucat în politica românească.

De asemenea, Meleşcanu a negat că i-a fost propusă trecerea în PSD: "Niciodată nu mi-a cerut nimeni să plec de la ALDE".

"Este vorba de poziţia că am avut-o în mod normal trebuia să se perpetueze de preşedinte al Senatului. Acest post este o garanţie a faptului că ALDE nu va fi supus unei presiuni de un fel sau altul şi vor oferi şi colegilor mei o perspectivă pentru viitor pentru a rămâne în ALDE şi pentru a ne dezvolta partidul în continuare. N-am discutat încă cu domnul Tăriceanu (despre propunere-n.red.)", a mai declarat senatorul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat conducerea Senatului că va demisiona de la şefia forului - surse

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat colegii din Biroul permanent al Senatului că va demisiona de la şefia forului legislativ, urmând să citească textul deciziei în plen, care începe luni la ora 16.00, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Încă de săptămâna trecută, Călin Popescu Tăriceanu anunţase că va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului, atunci când a declarat şi că ALDE iese de la guvernare şi formează o alianţă cu Pro România pentru susţinerea candidaturii independente la prezidenţiale a lui Mircea Diaconu.

Comenteaza