Traian Băsescu, după anunțul liderilor coaliției: „Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă, Blaga comasați cu PSD”

Traian Băsescu, după anunțul liderilor coaliției: „Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă, Blaga comasați cu PSD”
| Foto: digi24.ro

Fostul președinte nu vede cu ochi buni decizia de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare și listele comune la cele din urmă.

Întrebat dacă este legală comasarea alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș discuta despre legalitate, las specialișii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica”, a afirmat Băsescu, potrivit realitatea.net.

Fostul șef al statului spune că alegerile nu mai au nimic moral în ele, ci doar interese.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare...

Nu cred că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba. Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a mai precizat Traian Băsescu.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat, miercuri, că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie. Cele două partide vor avea liste comune la europarlamentare.

Alegerile prezidențiale vor fi mutate în septembrie, primul tur urmând să aibă loc pe 8 septembrie, iar pe 22 se va desfășura turul 2. În final, alegerile parlamentare ar urma să aibă loc la termenul obișnuit, pe data de 8 decembrie.

Comenteaza