Tudose, la ședința solemnă: Personalitatea vibrantă a Majestății Sale va continua să inspire generații întregi

Tudose, la ședința solemnă: Personalitatea vibrantă a Majestății Sale va continua să inspire generații întregi
Regele Mihai rămâne în istorie, iar personalitatea sa vibrantă va continua să inspire generații întregi de români, a afirmat, luni, în Parlament, premierul Mihai Tudose.

"Regele Mihai rămâne în istorie și îi suntem datori. Este datoria de onoare a fiecărui bun român să cunoască adevărul despre omul de stat care a fost și rămâne Regele Mihai, despre curajul și demnitatea dovedite în momente cruciale ale istoriei recente a României sau despre puterea de a înțelege să renunți la binele personal în favoarea binelui public. Sunt convins că personalitatea vibrantă a Majestății Sale va continua să inspire generații întregi de români, care îl vor iubi cu sinceritate, așa cum și Regele Mihai și-a iubit întotdeauna poporul în acel fel unic în care numai un suveran poate să o facă", a declarat Tudose, la ședința solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului, dedicată omagierii Regelui Mihai I.

Potrivit șefului Executivului, Regele Mihai va rămâne în memoria tuturor "ca un depozitar al valorilor naționale și un apărător al intereselor autentice ale României".

"Din dragoste pentru popor a fost întotdeauna pregătit să-și sacrifice confortul personal, dovedind faptul că un rege se poate ridica întotdeauna deasupra vremurilor. Așa a putut ierta cu noblețe toate nedreptățile care i s-au făcut, știind că, în definitiv, nu sunt altceva decât proiecția fricii și a propriilor slăbiciuni ale celor care le-au săvârșit. După ?89, Regele Mihai a înțeles că locul României este alături de statele libere și democratice, că România are și va avea rolul său bine definit între aliații NATO, că România nu se poate dezvolta în afara Uniunii Europene, că societatea românească trebuie așezată pe valori fundamentale, precum democrația și libertatea", a spus Tudose.

Premierul a făcut referire și la discursul susținut de Regele Mihai, în urmă cu 6 ani, în Parlament.

"Un discurs testament, un discurs istoric, căruia astăzi îi dăm noi sensuri. Eu, ca om politic, am înțeles că responsabilitatea și interesul public trebuie să stea la baza deciziilor, politicilor și măsurilor pe care le luăm. Înțeleg că nu poți guverna fără deschidere spre dialog, fără a înțelege și accepta argumente, fără toleranță. Ca român, înțeleg că este nevoie de moderație atât pentru omul politic, dar și pentru cei ce conduc", a arătat Tudose.

 

Comenteaza