Turcan: Licitațiile pentru manuale ar fi trebuit organizate mai devreme

Turcan: Licitațiile pentru manuale ar fi trebuit organizate mai devreme
Prim-vicepreședinte PNL Raluca Turcan critică Ministerul Educației pentru situația generată de blocarea licitațiilor pentru manuale și consideră că acestea ar fi trebuit organizate mai devreme, cu cel puțin două luni.

"Lupta nu trebuie purtată cu editurile, elevii, profesorii și părinții, ci cu problemele din minister! Dacă licitațiile ar fi fost organizate măcar cu două luni mai devreme, s-ar fi putut evita situația jenantă în care 180.000 de elevi de clasa a cincea au rămas fără manuale. Este al cincilea an consecutiv în care se întâmplă acest lucru. Este o rușine și o lipsă totală de responsabilitate din partea Ministerului Educației. În plus, s-au mai cheltuit 160.000 de euro pentru editarea acelui "compendiu" - fără licitații și fără un control al calității", se arată într-un comunicat de presă transmis de Turcan.

Potrivit Agerpres, Turcan mai spune că "distrugerea învățământului românesc este un fel de "manifest de partid" pentru PSD și adaugă că liberalii vor continua să arate greșelile făcute și să vină cu inițiative legislative pentru rezolvarea problemelor dureroase din sistem.

"Dacă acum câțiva ani PSD a propus admiterea în învățământul superior fără diplomă de Bacalaureat și a distrus învățământul profesional, acum a pus pe băncile elevilor doar manuale de sport și dirigenție - celelalte au fost comasate într-un compendiu fără cap și fără coadă.

 

Comenteaza