UDMR a stabilit lista pentru alegerile europarlamentare. O clujeancă ocupă al treilea loc

UDMR a stabilit  lista pentru alegerile  europarlamentare. O clujeancă ocupă al treilea loc
| Foto: Diana Cîmpean

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a prezentat astăzi, la Cluj, lista Uniunii pentru alegerile europarlamentare. Primul loc este ocupat de actualul eurodeputat Winkler Iuliu, urmat de Vincze Lorant și Hegedus Csilla, fost ministru al Culturii.

Liderul Unuinii a transmis, într-o conferință de presă, la Cluj, rezultatul votului Consiliului Permanent UDMR, în urma căruia a fost stabilită ordinea candidaților de pe primele cinci poziții, pentru alegerile din mai.

"Consiliul Permanent al UDMR, format din 33 de membri, a decis ordinea candidaţilor pe primele cinci poziţii pentru alegerile europarlamentare, aceasta fiind Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla, Oltean Csongor şi Sogor Csaba. Votul a fost secret, analiza fiind una echilibrată. Cei cinci candidaţi sunt bine pregătiţi, cu o experienţă politică serioasă. Vom avea o reprezentare puternică şi proporţională în Parlamentul European şi vom da o forţă în plus fracţiunii maghiare din PPE", a declarat Kelemen Hunor, la Cluj.

Clujeanca Hegedüs Csilla este vicepreşedinte executiv al departamentului pentru cultură al UDMR și a ocupat funcțiile de Ministru al Culturii și vice prim-ministru, în Guvernul Ponta.

UDMR are, în prezent, doi europarlamentari, Winkler Iuliu şi Sogor Csaba. Potrivit liderului Uniunii și la alegerile de anul acesta, UMDR se bazează tot pe două locuri eligibile.

"Într-un mod foarte realist, plecăm de la faptul că o reprezentare proporțională înseamnă două locuri eligibile, iar pentru acest lucru trebuie să facem un efort uriaș, o mobilizare mare și o campanie electorală bună", a declarat președintele Uniunii.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în 26 mai 2019.

Comenteaza