UDMR, după ce Barna l-a propus pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților: „Asemenea anunţuri nu ajută la formarea unei coaliţii”

UDMR, după ce Barna l-a propus pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților: „Asemenea anunţuri nu ajută la formarea unei coaliţii”
| Foto: digi24.ro

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a vorbit despre anunţul făcut de Dan Barna,, care l-a propus pe Cătălin Drulă oentru şefia Camerei Deputaţilor.

Cseke Attila a reiterat ideea că UDMR îşi doreşte un guvern de centru-dreapta, insă „asemenea anunţuri pe care le-a făcut preşedintele USR nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliţii,” a spus acesta la Digi 24, potrivit Mediafax.

Fostul ministru al Sănătății a spus că soluţiile se discută între viitorii parteneri, nu în conferinţe de presă: „Totuşi, vorbim de preşedinţii acestor formaţiuni. Dacă ai o soluţie, ceri o întâlnire şi propui. Dacă aşa începem colaborarea, dacă fiecare va avea o soluţie în presă, nu mergem spre consolidarea încrederii”.

Întrebat şi dacă varianta propusă marţi de Dan Barna a mai fost discutată, Cseke Attila a afirmat că partidul UDMR nu a fost consultat în această privinţă. „Modalitatea asta de a face politică trebuie scoasă din ecuaţie,” a spus senatorul, răspunzând unei alte întrebări.

Cseke Attila a refuzat să comenteze ideea lui Dan Barna, spunând că aceasta trebuie analizată în interiorul viitoarei coaliţii. Liderul USR, Dan Barna, l-a propus pe Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor şi a mai propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliţie să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Comenteaza