UDMR nu susține modificările la Codul penal. Rareș Bogdan: S-au trezit în față unui val fără precedent de critici din cauza asocierii cu "coaliția monstruoasă"

UDMR nu susține modificările la Codul penal. Rareș Bogdan: S-au trezit în față unui val fără precedent de critici din cauza asocierii cu
Jurnalistul Rareș Bogdan a explicat motivele pentru care UDMR a decis să nu susțină modificările propuse de PSD-ALDE la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Fracțiunile parlamentare ale UDMR nu sunt de acord cu recentele propuneri de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, în special cu aceea de a impune un prag de 200.000 de euro pentru infracțiunea de abuz în serviciu, au afirmat președintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Attila Korodi și senatorul Barna Tanczos, potrivit Maszol.ro. Codul Penal și cel de Procedură Penală vor fi bulversate de modificările propuse de parlamentarii PSD, a declarat la RFI liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, adăugând că acestea nu pot fi susținute de UDMR.

Situația a fost comentată de jurnalistul Rareș Bogdan: "Liderii Uniunii sunt speriați rău de tot din cauza apostrofărilor publice la care au fost supuși de către cetățenii de etnie maghiară, votanți tradiționali ai lor, inclusiv la ieșirea de la biserică de la slujbele din zilele de Crăciun. Obișnuiți cu reacție de simpatie și felicitări, marea majoritate a deputaților și senatorilor UDMR s-au trezit în față unui val fără precedent de critici din cauza asocierii cu "coaliția monstruoasă" PSD-ALDE pe acțiunile din zona Justiției, dar și din zona pesedismului economic primar, care este mumă pentru sectorul public și ciumă pentru întreprinzătorul privat. Adică, mai simplu decât orice, votanții ce păreau captivi ai Uniunii se îndepărtează de acțiunile grupurilor parlamentare UDMR și mai ales de conducerea Uniunii din cauza politicii practicate de liderii UDMR în cârdășia lor cu PSDragnea și AldeTariceanu. Un ultim sondaj comandat de către liderii UDMR este o dovadă de necontestat și a creat îngrijorare suplimentară! Nici măcar obținerea înființării liceului de la Tg. Mureș nu a oprit valul de critici venit dinspre cetățenii de etnie maghiară spre reprezentanții lor din Parlament. Aceștia le solicită să se delimiteze clar de politicile din zona Justiției și a Economiei și Fiscalității practicate de către PSDragnea și ALDE. Trebuie spus că cetățenii români de etnie maghiară, cu precădere cei din Transilvania, sunt mai degrabă atașați valorilor dreptei conservatoare, având o atitudine de respingere în față politicilor noii stângi, nebolșevice, practicate de PSDragnea. Vor fi surprize majore în ceea ce privește atitudinea Uniunii în următorul an, deoarece o ruptură de votanții tradiționali poate crea premiza apariției unor lideri atașați Platformei Liberale sau Creștin-Democrate din cadrul Uniunii, care să polarizeze și să ducă la apariția unor forțe politice noi, fără virulența opacă a vechiului Partid Civic Maghiar sau Partid al Maghiarilor din Transilvania.Etnicii maghiari din România resping masiv asocierea UDMR cu PSDragnea, ceea ce este un semnal de alarmă fără precedent pentru liderii Uniunii", a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

 

 

Etichete
Comenteaza