UDMR nu susține niciun candidat în turul II. "Nu a cerut nimeni sprijinul nostru"

UDMR nu susține niciun candidat în turul II.  "Nu a cerut nimeni sprijinul nostru"

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a anunțat miercuri, la Cluj, că Uniunea nu va face campanie electorală pentru vreunul dintre candidații ajunși în turul II al alegerilor prezidențiale, întrucât niciunul nu a cerut sprijinul.

Liderul Uniunii își îndeamnă electoratul să voteze după propria conștiință la alegerile din 24 noiembrie.

„Am discutat despre turul doi. Vă spun concluzia noastră. Au trecut trei zile de la alegerile prezidenţiale, de la primul tur. În această perioadă, în aceste trei zile, nimeni dintre cei care intră în turul doi, nu a cerut sprijinul nostru, al comunităţii maghiare pentru turul doi. În aceste condiţii, dacă nu au cerut sprijinul nostru, nu putem susţine aceşti candidaţi, nu putem face campanie pentru niciunul dintre ei. Noi avem încredere în înţelepciunea alegătorilor noştri şi suntem convinşi că vor lua decizia cea mai bună şi îi rugăm să meargă la vot, fiindcă participarea la vot este foarte, foarte importantă”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat pe cine va vota dintre cei doi candidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, președintele UDMR a răspuns: "Cu toate nemulțumirile mele, cu toate supărările mele, eu voi susține candidatul din Partidul Popular European (Klaus Iohannis, întrucât PNL face parte din acest grup în Parlamentul Uniunii Europene - n.red.)".

De asemenea, Kelemen Hunor, a criticat decizia președintelui în exercițiu de a nu lua parte la vreo dezbatere între cele două tururi de alegeri, spunând că este vorba de a da răspunsuri jurnaliștilor și mai ales cetăţenilor cărora le ceri votul.

„E o decizie dramatică să nu mergi la dezbateri, este o decizie extrem de greşită. Nu poţi refuza dialogul, nu poţi refuzi participarea la dezbatere, până la urmă e o dovadă de respect, e vorba de a da răspunsuri jurnaliştilor şi, mai ales cetăţenilor, să arăţi unde eşti şi unde vrei să ajungi dacă primeşti voturile lor. De aceea cred că este o decizie greşită, dar mai avem zece zile până la turul II, cine ştie”, a spus Kelemen.

Comenteaza