UDMR nu votează moțiunea depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu

UDMR nu votează moțiunea depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu
| Foto: psnews.ro

Plenul Camerei Deputaților a discutat luni moțiunea simplă, iar punctul de vedere al UDMR a fost susținut de către deputatul Zoltán Zakariás.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Grupul UDMR nu susține și nu va vota moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății.(...) Plenul Camerei Deputaților a discutat luni moțiunea simplă, punctul de vedere al UDMR a fost susținut de către deputatul Zoltán Zakariás. În cadrul dezbaterii deputatul Zoltán Zakariás, membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, a subliniat că ministrul, care este în funcție de doar 50 de zile, nu poate fi tras la răspundere pentru problemele cronice din sistemul de sănătate ce s-au acumulat în 30 ani", se arată într-un comunicat.

Reprezentanții UDMR susțin că este nevoie de o strategie și de finanțare în sistemul de sănătate, precum și de lideri consecvenți, care să creeze condițiile pentru un sistem medical de calitate, centrat pe pacient, și o reformă reală pe termen lung.

"Trebuie să continuăm descentralizarea spitalelor, iar statul să continue să aloce bani din care să se realizeze modernizările necesare. Totodată urgentăm reluarea tratării bolnavilor cronici, cu alte boli decât COVID, în cazul cărora se amână intervențiile şi tratamentele cele mai urgente”, a declarat dr. Zoltán Zakariás, deputat în județul Harghita.

Votul asupra moțiunii simple va avea loc miercuri, 17 februarie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza