UDMR propune un nou scenariu pentru rezolvarea crizei politice: Armistițiu de trei luni și refacerea alianței anul viitor

UDMR propune un nou scenariu pentru rezolvarea crizei politice: Armistițiu de trei luni și refacerea alianței anul viitor
| Foto: Facebook.com/kelemen.hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că susţine ideea unui guvern minoritar susţinut de forţele parlamentare în baza unui armistiţiu pe termen scurt.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Kelemen Hunor a spus că este de acord cu ideea unui armistiţiu politic pe termen scurt.

„Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă un armistiţiu în următoarele trei luni de zile”, a declarat liderul UDMR, potrivit Mediafax.

Kelemen Hunor a explicat de ce este vorba despre o perioadă atât de scurtă. În prima parte a anului viitor PSD va fi nevoit să ia o decizie şi, dacă nu depune o moţiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare, a mai precizat Hunor.

Termenul de câteva luni este necesar pentru refacerea încrederii între foştii parteneri de guvernare. „Se poate trece peste multe afirmaţii în politică... Cu timpul se poate (despre refacerea alianţei- n.r.), trebuie să laşi o perioadă de timp”, a adăugat politicianul.

Preşedintele UDMR a dezvăluit de ce nu a susţinut guvernul propus de Dacian Cioloş: liderul USR nu l-a contactat pe această temă! „Dacă nu mă cauţi, nu mă întrebi... a fost doar o întâlnire în trei... apoi m-a sunat de ziua mea şi mi-a spus la mulţi ani... cred că avea impresia că dacă liberalii acceptă, acceptăm şi noi”, a dezvăluit Kelemen Hunor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza