UDMR şi-a trădat din nou electoratul. PSD a trecut Codul Penal prin Senat cu sprijinul decisiv al politicienilor maghiari

UDMR şi-a trădat din nou electoratul. PSD a trecut Codul Penal prin Senat cu sprijinul decisiv al politicienilor maghiari
| Foto: Facebook.com

În ciuda mesajelor venite dinspre propriul electorat, UDMR continuă se sprijine cu toate puterile modificarea Codului Penal în favoarea penalilor.

"Măcelărirea" Codului Penal după bunul plac al PSD-ului ar putea fi finalizată joi. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis dezbaterea proiectului care aduce modificări Codului penal în Comisia specială pentru legile justiţiei marţi, de la ora 16.00. Iniţiativa adoptată marţi de Senat urmează să fie votată joi decizional de Camera Deputaţilor

Senatul a adoptat marţi proiectul de lege privind modificarea Codului penal, cu voturi 74 de voturi "pentru", 9 abţineri şi 28 de voturi "împotrivă. Parlamentarii partidelor de opoziţie, PNL, USR, PMP, au încercat să boicoteze plenul în care a fost dezbătut şi votat proiectului care aduce modificări Codului penal. Aceştia au părăsit timp de câteva minute sala, în speranţa că nu va fi întrunit cvorumul necesar pentru votul asupra iniţiativei legislative. Senatorii PNL, USR şi PMP s-au reîntors, la scurt timp, în sală, după ce preşedintele de şedinţă, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că există cvorum pentru continuarea lucrărilor, asigurat de PSD și ALDE cu ajutorul parlamentarilor UDMR.

Nici nu mai contează că, ulterior, politicienii maghiari s-au abţinut de la vot. Sprijinul esenţial de care avea nevoie coaliţia aflată la Putere era în cazul cvorumului.

CITEŞTE ŞI Maghiarii, nemulţumiţi de relaţia UDMR cu PSD. “Rugăm UDMR să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară, și nu comunitatea coruptă a României”

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, iar în şedinţa de joi deputaţii vor vota propunerea legislativă, în calitate de for decizional.

Comisia specială pentru legile justiţiei a dat luni raport de admitere proiectului de lege care aduce modificări Codului penal. Raportul a fost adoptat, marţi de plenul Senatului, în calitate de prim for sesizat. Forul de specialitate a aprobat mai multe modificări la Codul penal, printre care redefinirea grupului infracţional organizat. Comisia a eliminat complet articolul referitor la neglijenţa în serviciu comisă de funcţionarul public şi a adoptat propunerea PSD prin care se introduce un prag pentru abuzul în serviciu echivalent cu un salariu minim brut pe economie, însemnând 1.900 de lei.

Comenteaza