UDMR strânge rândurile în jurul lui Mate Andras

UDMR strânge rândurile în jurul lui Mate Andras
Sub semnătura liderului său, Kelmene Hunor, UDMR îşi declară încrederea în nevinovăţia liderului de grup din Camera Deputaţilor, şeful UDMR Cluj, Mate Andras Levente. Mai mult, Uniunea califică acţiunea Procuraturii de a-l trimite pe Mate în judecată pentru conflict de interese drept una cu scopul de a intimida.

„Cunoscând legislaţia, suntem convinşi că liderul nostru nu a încălcat nici o normă legală în vigoare şi avem speranţa ca justiţia va decide în conformitate cu legile ţării, cu prevederile constituţionale şi deciziile Curţii Constituţionale care se află în legătură cu reglementările ce vizează incompatibilitatea, conflictele de interese şi statutul juridic al demnitarilor, respectiv a interpretării corecte a acestor reglementări. UDMR este solidară cu Máté András Levente deoarece este vorba de un politician care ani de-a lungul îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii", se spune în comunicatul semnat de preşedintele UDMR.

Uniunea nu ezită să conteste acţiunea procurorilor Parchetului General. „Am aflat cu consternare de acuzaţiile aduse de Ministerul Public colegului nostru, deputatul de Cluj, Máté András Levente, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, mai ales, având în vedere faptul că, în acest caz, autoritatea în cauză luase deja decizia neînceperii urmăririi penale. Se pare că unii dintre membrii Parchetului, folosindu-se în mod repetat de contradicţia şi lipsa de claritate a normelor legale aflate în vigoare, respectiv de lacunele de ordin legislativ, demarează acţiuni în justiţie, în mod aleatoriu, împotriva unor demnitari din diferitele instituţii ale autorităţilor statului cu scopul de a-i intimida. Avem convingerea că procedura intentată colegului nostru se încadrează în acest gen de acţiuni, care dizolvă statul de drept, transformându-l într-unul cu caracter poliţienesc, în care domneşte legea bunului plac", se mai spune în comunicatul menţionat.

Amintim că Mate Andras Levente a fost trimis în judecată, acuzat fiind de conflict de interese, deoarece, în perioada 16 martie 2101 - 1 ianuarie 2011 şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, interval de timp în care aceasta a încasat de la parlament venituri salariale însumând 5508 lei. În calitate de demnitar, Mate va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar, în cazul în care va fi găsit vinovat, potrivit Codului Penal, va primi o pedeapsă între şaser luni şi cinci ani de închisoare.

 

Etichete
Comenteaza