Udrea: Preşedintele este singurul actor politic credibil, ar putea repara răul făcut României

Udrea: Preşedintele este singurul actor politic credibil, ar putea repara răul făcut României
Deputatul PDL Elena Udrea susţine că preşedintele Traian Băsescu este, "în mod evident", singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni şi americani şi ar putea repara răul făcut României de "acţiunile abuzive ale USL împotriva democraţiei şi a statului de drept".

"Şedinţa de astăzi a Parlamentului în care s-a luat act de decizia CC de invalidare a referendumului reprezintă un prim pas spre reintrarea în normalitate a vieţii politice în România. Cele două luni de criză politică au făcut foarte mult rău ţării. Leul s-a devalorizat, investitorii au anunţat fie că nu mai vin, fie că se retrag, se arată scumpiri de preţuri (de la alimente, la gaze), prognoza de creştere economică a fost aproape înjumătăţită, iar efectele secetei nu au fost combatute de Guvern, care s-a ocupat doar de demiterea preşedintelui", susţine Udrea, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX.

Conform liderului PDL, este de datoria oamenilor politici responsabili, "atâţi cât există ei în toate partidele, să acţioneze pentru a evita eventualele derapaje suplimentare".

"E un moment dificil pentru ţara noastră, care trebuie gestionat cu grijă. După două luni de criză politică generată, alimentată şi prelungită de iresponsabilitatea USL, mai există astăzi şanse ca lucrurile să revină la normal. Guvernul trebuie să înceapă să se ocupe de economie. O problemă la care însă nu ştiu cum îi vom găsi soluţie este imaginea externă proastă pe care o avem după acţiunile abuzive ale USL împotriva democraţiei şi a statului de drept şi declaratiile făcute de liderii acestei Uniuni la adresa UE, Departamentului de Stat, a oficialilor europeni ori ai SUA. Preşedintele este, în mod evident, singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni şi americani, şi ar putea repara răul făcut României", mai afirmă Udrea.

 

Comenteaza