Udrea s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte PMP. Interimatul, asigurat de Tomac

Udrea s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte PMP. Interimatul, asigurat de Tomac
Elena Udrea s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PMP, au declarat, joi, surse din partid, precizând că interimatul la conducerea formaţiunii va fi asigurat de Eugen Tomac.

"Elena Udrea s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PMP, preşedinte interimar al partidului va fi Eugen Tomac", au precizat sursele citate.

Elena Udrea a fost dusă joi, cu mandat, la DNA, unde a stat mai mult de patru ore, fiind citată în dosarul Microsoft, în care este urmărit penal şi fostul său soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş.

Udrea este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni, informează DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată joi, într-un comunicat de presă, că procurorii i-au adus la cunoştinţă Elenei Udrea că este urmărită penal şi i-au prezentat acuzaţiile.

În acelaşi comunicat de precizează că Udrea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Citeşte şi: DNA: Elena Udrea a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Liderul PMP este sub control judiciar şi nu poate părăsi Bucureştiul
Citeşte şi: Elena Udrea, dusă cu mandat la DNA, unde a stat mai mult de 4 ore: Nu puteam să declar ceva ce aparţinea fostului soţ dacă el nu mi-a spus - FOTO
Potrivit DNA, pe durata controlului judiciar, Elena Udrea trebuie să respecte mai multe obligaţii, una dintre acestea fiind să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi la Secţia 2 Poliţie Bucureşti ori de câte ori este chemată.

De asemenea, ea trebuie să informeze de îndată DNA şi Secţia 2 Poliţie Bucureşti cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la Secţia 2, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliţie sau ori de câte ori este chemată.

Totodată, Udrea nu are voie să nu plece din Capitală decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi nici să se apropie de ceilalţi inculpaţi, alţi participanţi la comiterea infracţiunii, martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

În cazul în care va încălca obligaţiile, preşedintele PMP riscă arestul la domiciliu sau cel preventiv.

Elena Udrea a fost dusă joi, cu mandat, la DNA, unde a stat mai mult de patru ore, fiind citată în dosarul Microsoft, în care este urmărit penal şi fostul său soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş.

"Din probatoriul administrat până la acest moment, rezultă că inculpatul Cocoş Dorin a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, sumele de bani obţinute cu titlu de folos necuvenit din săvârşirea acestei infracţiuni fiind utilizate în achiziţia de imobile şi pentru creditarea societăţilor. De asemenea, există acte (contracte de împrumut, chitanţe, contracte de vânzare - cumpărare imobile) şi declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2014, din care rezultă că suspecta Udrea Elena Gabriela cunoştea provenienţa fondurilor utilizate pentru achiziţionarea de bunuri comune, având cunoştinţă şi de intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori", a precizat DNA, în comunicatul de presă.

Potrivit documentelor procurorilor DNA, Elena Udrea, fost ministru, în prezent deputat, era obligată să îşi declare averea, însă aceasta nu a notat, în declaraţiile de avere din 2010, împrumuturile acordate de fostul său soţ, Dorin Cocoş, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, în condiţiile în care Udrea declara încasarea de dividende de la această societate.

 

Comenteaza