Uioreanu cere statut special pentru Cluj şi Alba

Uioreanu cere statut special pentru Cluj şi Alba
Parlamentarul clujean Horea Uioreanu cere "statut special" în cazul judeţelor Cluj şi Alba, după ce ieri preşedintele Traian Băsescu a anunţat oferta "maximală" făcută UDMR în cadrul consultărilor de la Cotroceni - opt judeţe şi statut special pentru actualele judeţe Harghita şi Covasna.


">

 

"În acest context, îi cer preşedintelui Traian Băsescu să acorde un statut special şi judeţelor Alba şi Cluj, dat fiind faptul că Alba Iulia a fost capitală, iar Cluj-Napoca este considerat acum capitală a Transilvaniei", spune Uioreanu.

"Mi se pare potrivit să cer un statut special pentru judeţele Alba şi Cluj, chiar dacă ele nu au format niciodată o regiune, dar cred că istoria ne dă dreptul să beneficiem de un statut special. Apulum şi Napoca au fost municipii importante şi pentru romani, şi pentru stăpânirea habsburgică, ele sunt şi acum considerate de români ca fiind capitale de suflet", spune Uioreanu, adăugând că dacă ideea emisă ieri de Băsescu se va transforma în proiect de lege, "voi depune un amendament în sensul dobândirii de statut special pentru aceste două judeţe".

Comenteaza