Uioreanu îi cere lui Boc să îi plimbe cu elicopterul pe toţi elevii de nota 10

Uioreanu îi cere lui Boc să îi plimbe cu elicopterul pe toţi elevii de nota 10
Deputatul PNL Horea Uioreanu îi cere premierului Emil Boc să închirieze elicopterele SRI sau de la alte instituţii pentru a oferi ocazia "de a vedea ţara de sus" tuturor copiilor merituoşi, aşa cum a procedat cu fiica sa şi cu un nepot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Horea Uioreanu afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri, că Emil Boc trebuie să dovedească aceeaşi grijă faţă de toţi copiii României, nu doar faţă de cei din familia sa.
"Premierul Emil Boc a explicat, joi, la televiziunea de partid că transportul cu elicopterul al fiicei şi al nepotului său a reprezentat cadoul de vacanţă pentru doi copii care au luat note bune. Pentru a nu fi acuzat de faptul că, în calitate de prim ministru, recompensează doar membrii familiei sale, îi solicit premierului să facă acelaşi gest pentru toţi copiii merituoşi din această ţară. (...) Cred că, dată fiind calitatea sa de şef al Executivului, domnul Emil Boc trebuie să dovedească aceeaşi grijă faţă de toţi copiii României, nu doar de cei din familia domniei sale. Din acest motiv, este obligat să închirieze elicopterele SRI sau de la alte instituţii ale statului şi să ofere ocazia de a vedea ţara de sus tuturor elevilor de nota 10 sau măcar celor 65 de absolvenţi de liceu care au obţinut nota 10 la bacalaureat", susţine Horea Uioreanu.

Deputatul liberal adaugă că temeiul legal privind transportul acestor elevi cu rezultate bune la învăţătură este legat de "siguranţa naţională".

"Cât despre temeiul legal al acestei excursii, nu cred că există vreo dificultate în a constata că este o problemă de siguranţă naţională, mai ales că aceste inteligenţe ale ţării sunt tentate de universităţile occidentale, cu oferte de studii care de care mai atractive. Noi, însă, nu ne mai permitem să ne pierdem valorile, deoarece viitorul nu sună bine când exodul inteligenţei a devenit stare de fapt. Pe de altă parte, nici financiar nu cred că este o problemă, pentru că, se pare, funcţia de prim-ministru i-a permis să facă economii serioase", arată Horea Uioreanu.
El adaugă că ideal ar fi să fie incluşi pe lista beneficiarilor de "recompense aeriene" şi elevii olimpici, "cei care aduc premii şi medalii de la concursurile internaţionale, precum şi profesorii care-i pregătesc, cu 100 la sută dăruire, chiar dacă lefurile le-au fost ciuntite ruşinos de mult".

Premierul Emil Boc a revenit, marţi, la Bucureşti, dintr-o vizită efectuată la Braşov, cu un elicopter al SRI în care se aflau şi doi copii.

Comenteaza