Uioreanu îi cere ministrului Transporturilor condiţii speciale pentru aeroportul din Cluj

Uioreanu îi cere ministrului Transporturilor condiţii speciale pentru aeroportul din Cluj
Condiţiile de eligibilitate pentru finanţare de la Ministerul Transporturilor ar putea fi modificate petru ca şi aeroportul din Cluj să primească bani guvernamentali. Cel puţin aceasta este intenţia deputatului clujean Horea Uioreanu, care i-a trimis ministrului de resort, Anca Boagiu, o scrisoare deschisă în acest sens.

"Vă solicit să vă aplecaţi din nou, cu mai multă atenţie, asupra solicitării conducerii Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi a autorităţilor administraţiei judeţene privind modificarea condiţiilor de eligibilitate pentru aeroporturi", arată Uioreanu în scrisoarea deschisă adresată ministrului. Deputatul clujean spune că modernizarea aeroportului din Cluj a fost realizată "din fonduri proprii şi prin credite de tip furnizor" şi că traficul a crescut substanţial anul trecut, la peste un milion de pasageri în 2010.

Lucrările aflate în acest moment în derulare la aeroport - construirea unei noi piste de decolare aterizare, amenajarea unui nou parking şi extinderea platformei de îmbarcare-debarcare a aeronavelor, ar putea fi finanţate şi cu bani europeni. "Din păcate, în calea obţinerii de finanţare europeană pentru acest proiect stă tocmai succesul înregistrat în 2010 de aeroport, respectiv faptul că a înregistrat peste un milion de pasageri. România este singura ţară care a impus condiţii atât de restrictive pentru ca aeroporturile să acceseze fonduri europene, motiv pentru care autorităţile judeţene v-au solicitat modificarea ghidului de finanţare pentru programul Program Operaţional Sectorial Transport", arată Uioreanu în scrisoarea deschisă, ataşată acestei ştiri. El îi cere ministrului să ia în considerare solicitarea de a modifica criteriile de eligibilitate sau de a acorda o derogare pentru Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, modificare ce ar permite executarea lucrărilor programate simultan cu construirea noii piste.

 

Comenteaza