Uioreanu îl trimite pe Petran la municipiu şi se pregăteşte să atace funcţia lui Nicoară

Uioreanu îl trimite pe Petran la municipiu şi se pregăteşte să atace funcţia lui Nicoară
Ceea ce circula, de câteva zile, sub formă de zvon, s-a confirmat ieri. Horea Uioreanu a renunţat să mai candideze la preşedinţia PNL Cluj-Napoca, trimiţându-l să lupte cu Adrian Oros pentru această funcţie pe Ioan Petran. Uioreanu a admis că unul din motivele gestului său este intenţia de a candida la şefia organizaţiei judeţene.

„După congres am discutat cu toţi colegii şi prietenii mei care au fost alături de mine în campania pentru alegerile locale, alături de Elena (Elena Uioreanu, soţia sa - n. red.) în colegiul 9, la alegerile parlamentare, peste 150 de oameni, care au dus tot greul - cei care au lucrat cu ei au câştigat - am vrut să le aflu opiniile şi doleanţele. Concluzia a fost că trebuie să reconstruim organizaţia municipală astfel încât în 2016 să nu mai pierdem ce-am pierdut acum, adică Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Toţi mi-au spus: «Tu trebuie să mergi mai departe, asta a fost doar o etapă», aşa că am decis ca sâmbătă, când organizaţia municipală îşi va alege o nouă echipă de conducere, să-l susţin la funcţie de preşedinte al PNL Cluj-Napoca pe conferenţiarul universitar Ioan Petran", a anunţat Uioreanu.

El a precizat că, prin „a merge mai departe", în ce-l priveşte, înţelege să se ocupe de noile atribuţii ca vicepreşedinte naţional al PNL, dar şi o viitoare candidatură la conducerea organizaţiei judeţene. „În discuţiile cu colegii şi prietenii mei am avut în vedere şi o candidatură la preşedinţia organizaţiei judeţene a PNL Cluj, dar cel mai greu au cântărit atribuţiile pe care le voi primi ca vicepreşedinte al PNL. Joi, la prima şedinţă a noului Birou Naţional voi primi aceste atribuţii. Fiind unul dintre cei 16 vicepreşedinţi regionali voi primi trei judeţe de care voi răspunde, iar unul dintre ele va fi, cu siguranţă, Clujul", a spus Uioreanu. Extrem de laconic, Petran a spus doar că organizaţia PNL Cluj-Napoca are nevoie de „o restartare". El susţine că nu va mai repeta gestul din 2009, când a renunţat la candidatură cu doar o zi înainte de alegeri. „Erau alte condiţii atunci", a spus Petran. În fapt, sâmbătă va avea loc, în sfârşit, „meciul" Adrian Oros vs. Ioan Petran, care, datorită abandonului celui din urmă, nu s-a mai disputat în 2009, Oros câştigând preşedinţia PNL Cluj-Napoca prin neprezentarea adversarului. Reamintim că în competiţia pentru conducerea organizaţiei municipale a liberalilor s-a mai înscris Andrei Maxim, pe care nici preşedintele interimar Horea Uioreanu părea să nu-l cunoască.

 

Comenteaza