Uioreanu: post de ministru şi de secretar de stat pentru Cluj VIDEO

Uioreanu: post de ministru şi de secretar de stat pentru Cluj VIDEO
Clujul ar putea avea în curând un ministru şi un secretar de stat. Dezvăluirea a fost făcută aseară, la Clujul în Realitate, de vicepreşedintele PNL, Horea Uioreanu. Acesta nu a dorit să facă public numele clujenilor care ar putea ajunge în Guvernul Ponta, arată Realitatea TV Cluj.

Clujul nu are niciun ministru în Guvern, o situaţie rar întâlnită de la Revoluţie încoace. Singura demnitate guvernamentală cu care se poate mândri judeţul, în acest moment, este postul de subsecretar de stat deţinut de social-democratul Mircea Jorj, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Situaţia este pe cale să se schimbe, a dezvăluit Horea Uioreanu.

SINCRON: HOREA UIOREANU - DSK Clujul în Realitate 2.36.08 - 2.36.12 "Probabil vom obtine un post de secretar de stat, probabil vom obţine şi un post de ministru", a spus aseară Uioreanu, la emisiunea "Clujul în Realitate".

Cotidianul ZIUA de CLUJ a va publica în ediţia de mâine o analiză a posibililor ministeriabili clujeni.

 

Conform unei statistici econtext.ro, în ultimii 23 de ani Clujul a dat cei mai mulţi miniştri, după Capitală. Este vorba de 14 persoane născute în judeţul Cluj care au făcut parte din guvernele post-decembriste. Printre numele cele mai sonore se numără Ioan Rus, Emil Boc, Eckstein Kovacs Peter sau Gavril Dejeu. În afara acestora, alţi 10 miniştri au plecat în politica mare de la Cluj. Este vorba de oameni care şi-au făurit cariera şi au cunoscut consacrarea la Cluj. Printre ei, Liviu Maior, Vasile Puşcaş, Dacian Cioloş sau Kelemen Hunor.


Reporter: Ionel Lespuc
Imagine: Ersek L., Cr. Rus

 

Comenteaza