Ultima săptămână înainte de alegerile parlamentare. Cum votează bolnavii de COVID-19

Ultima săptămână înainte de alegerile parlamentare. Cum votează bolnavii de COVID-19
| Foto: stirileprotv.ro

Biroul Electoral Central a adoptat duminică o decizie privind unele măsuri pentru transmiterea cererilor de vot prin intermediul urnei speciale, în cazul alegătorilor aflaţi în carantină sau ziolare.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit deciziei Biroului Electoral Central (BEC), cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale constituie totodată şi cereri pentru exercitarea dreptului de vot.

Decizia mai stabileşte că Direcţiile de Sănătate Publică transmit până cel târziu în 5 decembrie birourilor electorale de circumscripţie lista persoanelor cu privire la care s-a formulat cerere şi în privinţa cărora s-a instituit izolarea sau carantina, însoţită de deciziile emise în acest sens.

„În cazul persoanelor în cazul cărora direcţiile de sănătate publică au confirmat conform art. 2 instituirea izolării sau carantinei, birourile electorale de circumscripţie judeţeană/oficiile electorale, după caz, imprimă cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale prevăzute la art. 1 alin. (7) din decizia Biroului Electoral Central nr.40/2020, republicată, pe care le transmit, împreună cu deciziile emise de direcţiile de sănătate publică, prin intermediul instituţiei prefectului, până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10.00, biroului electoral al secţiei de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale”, se mai arată în decizia BEC, potrivit Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza