Video Ultimele detalii de la Huedin. Primarul a anunțat cine merge de luni la școală

Ultimele detalii de la Huedin. Primarul a anunțat cine merge de luni la școală
| Foto: Facebook.com/mirceamorosan2020

Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin, a oferit ultimele detalii despre situația pandemiei generate de noul coronavirus și despre reînceperea școlii, de luni, 8 februarie. 

Edilul Huedinului a făcut bilanțul cazurilor de COVID-19 și a precizat care categorii de elevi se întorc în bănci, din 8 februarie. „În acest moment, avem datele de astăzi despre situația răspândirii coronavirusului. Sunt 19 cazuri confirmate în ultimele două săptămâni, avem un procent de 1,97% la mia de locuitori. Suntem într-un platou. În funcție de aceste rezultate vom merge la școală în anumite condiții. De luni începe școala, iar noi suntem considerați în scenariul galben, asta înseamnă că de luni vor merge grădinițile, clasele 1-4 și clasele terminale, a 8-a și a 12-a”, a afirmat Mircea Moroșan.

Despre centrul ce vaccinare din Huedin, Moroșan a precizat că, din motive care nu țin de administrația locală, s-a amânat deschiderea pentru data de 15 februarie. „Tipul de vaccin care va fi, va fi în funcție de ce primim la nivel național. În timp, probabil se vor deschide două centre de vaccinare în Huedin, pentru a crește capacitatea, să putem vaccina în două fluxuri”, a explicat primarul liberal.

În localitățile din județul Cluj în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 1/1.000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, școlile vor funcționa conform scenariului galben stabilit de Ministerul Educașiei, adică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. Cursurile elevilor din celelalte clase/ani de studiu vor continua online, ca până acum.

Comenteaza